Tuinontwerp

Uw tuinontwerp gemaakt door de hovenier

Een tuinontwerp wordt in de meeste gevallen samen met de hovenier gemaakt. Natuurlijk is het handig wanneer u zelf een lijst opstelt zodat al uw wensen op een rij staan. Voordat de hovenier aan de slag gaat met uw wensen en het tuinontwerp maakt hij een schets van de tuin. Deze schets geeft exact de grenzen, de vorm en de afmetingen van uw tuin aan. Op de eerste schets begint de hovenier met de verdeling. Hierbij wordt aangegeven welke delen van de tuin bestraat worden en welke delen onverhard worden. De vlakken die ingedeeld worden als onverhard betreffen gras, planten, bomen of vijvers.

Houd rekening met de zon

Wanneer u vooraf duidelijk uw wensen voor uw tuin bespreekt met de hovenier kan hij de tuin optimaal inrichten. Een hovenier houdt altijd rekening met de stand van de zon. Met name omdat u op een mooie lentedag lekker in het zonnetje wilt zitten. Wanneer het hoog zomer is, wilt u kunnen genieten van de schaduw. Bij het aanleggen van het terras is de stand van de zon dus erg belangrijk. De stand van de zon is ook belangrijk voor de beplanting. Vergeet overigens ook de wensen van de kinderen niet. HovenierVergelijker.nl adviseert u uw kinderen altijd een eigen plekje in de tuin te geven waar zij naar hartenlust kunnen spelen. Leg bijvoorbeeld een mooi stuk gras aan met daarop een klimtoestel, glijbaan of schommel. Fijne bijkomstigheid is dat de kosten van het aanleggen van een gazon aanzienlijk lager zijn dan het aanleggen van beplanting en dergelijke.

Routing

Wellicht heeft u er nog niet bij stil gestaan, maar ook de routing in de tuin is belangrijk. Welke paden verbinden welke delen in uw tuin? En misschien nog belangrijker: Met welk materiaal verbindt u de diverse plekken in de tuin? Dit hangt natuurlijk af van uw voorkeuren. Als u vaak buiten wil genieten van lunch of diner is het verstandig een makkelijk bewandelbaar pad te maken tussen keuken en terras. Wanneer u vaak met potten, pannen, dienbladen en glazen van de keuken naar het terras moet lopen is een pad van grind bijvoorbeeld minder geschikt.

Daarnaast houdt een hovenier altijd rekening met praktische zaken zoals de plaatsing van afvalcontainers en dergelijke. Want u wilt natuurlijk niet dat deze constant in het zicht staan. Zet uw wensen op een rij en vraag direct gratis offertes aan via HovenierVergelijker.nl