Tuinbestrating

Tuinbestrating vormt de basis van uw tuin

Moet uw tuin (opnieuw) bestraat worden? Maar vindt u het lastig de juiste steen in de juiste kleur met een mooie structuur en goede afmeting te kiezen? HovenierVergelijker.nl helpt u alvast op weg zodat u goed geïnformeerd bent voordat u gratis offertes aanvraagt. Wanneer u de tuin helemaal opnieuw aanlegt begint u bij de bestrating. Pas hierna kunt u aan de slag met bomen, bloemen en accessoires. Omdat de tuinbestrating de basis vormt van uw nieuwe tuin is het belangrijk dat deze zorgvuldig gekozen en aangelegd wordt. Om die reden is het belangrijk dit door een professionele hovenier te laten doen.

Verharding of halfverharding

Wanneer u in gesprek gaat met de hovenier zal hij vragen of u kiest voor totale verharding of halfverharding. Maar wat bedoelt hij hier nou mee? Wanneer het over verharding gaat worden vaak betontegels gebruikt. Deze zijn in allerlei kleuren en maten verkrijgbaar. Maar tegenwoordig is halfverharding in opkomst. Hiervoor worden meestal materialen gebruikt die water beter doorlaten, materialen zoals schelpen, natuursteensplit, grind of leemachtige producten.

Voordelen halfverharding

Omdat het niet geluidloos is wanneer iemand er overheen loopt wordt u gewaarschuwd wanneer u (onverwacht) bezoek krijgt.

  • Water kan makkelijker weglopen.
  • Makkelijk in onderhoud.
  • Prijstechnisch vaak goedkoper.

Nadelen halfverharding

Fiets of auto kunnen sporen achterlaten. Kleine materialen (zoals steentjes of schelpjes) blijven niet altijd netjes op hun plaats liggen. Gevallen bladeren zijn moeilijker op te vegen.

Tips en ideeën

Niet alleen met bomen, bloemen en accessoires bepaalt u de sfeer van uw tuin. De tuinbestrating speelt hierbij een belangrijke rol. Met name in de winter, wanneer de tuinmeubelen opgeborgen worden en de bloemen niet meer in bloei staan. Afhankelijk van de sfeer die uw tuin moet uitstralen kiest u voor een bepaald materiaal. Turks marmer bijvoorbeeld creëert een mediterrane sfeer en houten tuintegels geven u een western sfeer. Maar u hoeft natuurlijk niet voor één en dezelfde steen te kiezen. Zo is het vaak erg mooi wanneer u één steensoort kiest in diverse afmetingen en kleuren. Dit creëert een vrolijk en afwisselend geheel. Overigens kunt u diverse materialen best met elkaar combineren. Ook is er een enorm aanbod aan sierbestrating voor uw terras. HovenierVergelijker.nl wil u graag attenderen op de te kiezen kleuren. In de tuin is een witte tegel erg opvallend en trekt vaak alle aandacht naar zich toe. Houd hier rekening mee wanneer u plannen heeft voor het leggen van tegels. Want u wilt toch niet dat uw terrastegels meer aandacht trekken dan het meubilair en de prachtige natuur in uw tuin? Natuurlijk kan de hovenier u hier meer informatie over geven.

Bezoek voor inspiratie eens andere tuinen. Dit helpt u wellicht een goed beeld te vormen van de wensen voor uw eigen tuin. Via HovenierVergelijker.nl kunt u gratis offertes aanvragen bij de aangesloten hoveniers uit uw regio.